Иван Гарелов почина в Пирогов

0
55
Реклама

Иван Гарелов почина тази сутрин след като беше настанен за продължително лечение поради претърпян инцидент в курорта „Свети Влас“. Тъжната вест съобщиха от „Пирогов“.

Той е един от доайените на българската журналистика. Голямата част от професионалния му път минава през БНТ. През 1972 г. той започва работа в телевизията като репортер, а впоследствие става водещ на емблематичното предаване „Панорама“ – за 21 години. В БНТ той създава и вечерното публицистично предаване „Екип 4“.

От 11 септември 2000 г. постъпва за кратко на работа в Нова телевизия като шеф на „Новини и актуални предавания“. През 2004 г. става водещ на телевизионната игра „Вот на доверие“ по бТВ.

През 2011 г. Иван Гарелов съосновава „Кръг 11“, който организира годишните награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“. През 2017 г. става медиен съветник в правителството на Огнян Герджиков, но по-късно е освободен. Същата година се кандидатира и за генерален директор на БНТ.

Реклама

През годините той е отразявал събитията в Кипър и Гърция, като е интервюирал редица държавници и знакови личности от южната ни съседка.

Иван Гарелов е автор на множество книги, последната от които – за конфликта в Близкия изток, който журналистът е отразявал от първо лице. Гарелов работеше върху най-новата си книга в „Свети Влас“ тази година, преди да претърпи инцидент.

Пловдив таун изказва съболезнования на семейството и близките на Иван Гарелов.

Поклон пред паметта му!

5/5 - (2 votes)
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.