Дефиле Вино и гурме на 27 и 28 юни 2020 г. в Пловдив

0
107
Дефиле Вино и гурме на 27 и 28 юни 2020 г. в Пловдив
Снимка: Дефиле Вино и гурме
Реклама

Дефиле Вино и гурме отново казват „Здравей“ на нормалния живот след месеците на строго спазване на противо-епидемиологичните мерки.

И нека наваксаме отложените събития с едно от най-приятните и харесвани от пловдивчани – Дефиле „Вино и гурме“. Отложено от м. май, сега на 27 и 28 юни 2020 г. ще имаме удоволствието отново да опитаме  съчетанията от хубави вина и кулинарно гурме!

Къде? Разбира се отново в Старият Пловдив…Топлите лъчи на слънцето, зеленината на дърветата, китните багри на цветните дворчета, загадъчната привлекателност на възрожденските къщи създават най-уютната обстановка за кулинарното изживяване!

Винопроизводители ще представят своите вина, а ресторантьори ще подберат най-подходящите ястия за тях на определените локации, които ще намерите .

Реклама

Това ще бъде шестото издание на Дефиле „Вино и гурме“! Откриването на фестивала ще се състои на 27.06.2020 г. (събота) от 13:00 ч. в началото на Стария град (стълбите на църквата Св. Богородица). Дегустациите са в събота /27.06./, от 13:30 ч. до 20:00 ч. , и в неделя /28.06./ от 13:00 до 19:00 часа.

Дефиле Вино и гурме дегустации

Дегустациите са срещу жетони / 1 жетон = 1 дегустация/. От всяка локация може да се закупят:

  • 4 ЖЕТОНА – 3 лв.
  • 12 ЖЕТОНА – 9 лв.
  • ЧАША С ДЪРЖАЧ и 8 ЖЕТОНА – 12 лв.
  • ЧАША С ДЪРЖАЧ, 8 ЖЕТОНА и БРАНДИРАНА ТОРБИЧКА ЗА 2 БУТИЛКИ ВИНО – 16 лв.

Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Кой кого ще оценява? Жури от експерти ще даде своите оценки за професионализъм на участниците. Посетителите също ще са арбитър. Тяхната оценка ще е на база анкетни карти и брой събрани дегустационни жетони от всеки участник.

Наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на  ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието , ще се връчат по времена „Вечер на награждаването”.

Организатори на Дефиле Вино и гурме са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

Как ще оцените статията
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.