Japan 17
Реклама

От времето на самураите, до днес Япония е символ на чест, дисциплинираност и гражданска обединеност. След капитулацията си през Втората световна война управляващите в страната решават да съсредоточат силите си в изграждането на икономически и политически стабилна държава. Те избират пътя на мира, който се оказва правилният и днес Япония е една от страните с най-стабилна икономика, осигуряваща на населението спокоен начин на живот.

В следващите снимки ще ви покажем защо Япония е един различен свят, който ни изумява всеки изминал ден.

Може би единствено в Япония ще намерите нещата си там, където сте ги оставили или забравили.Japan1

В учебните заведения нямат почистващ персонал. Децата сами се гръжат за чистотата на класните си стаи и училище.Japan2Храната в болниците изглежда като поръчана от 4 звезден ресторант.

Реклама

Japan3

Водата в отводните канали е толкова чиста, че в тях живеят риби.

Japan5

Пестенето да водните ресурси е част от политиката на Япония. В обществените тоалетни можете да видите мивки над тоалетните казанчета, като по този начин водата се използва два пъти.

Japan4

Само в Япония можете да видите иновации като специални поставки, в които да поставите чадърите си след като влезете в обществена сграда.

Japan7

И отново прочутата дисциплина показана в една снимка. Въпреки че стълбите за слизане са свободни и могат да бъдат използвани, всички граждани се качват от ляво – страната предназначена за качване.

Japan6

В някои търговски центрове можете да видите специално табло показващо колко от тоалетните са заети.

Japan 10

На летището освен с бонбони, ще ви почерпят и с уригами.

Japan 14

В Япония очакванията биват оправдани.

Japan 18

На металните кенчета с напитки има имена.

Japan8

В много от тоалетните има поставени столчета за бебета. 

Japan9

Хранителните супермаркети предлагат безплатни хладилни шкафове, в които да съхраните продуктите си и да продължите с пазаруването си.

Japan 11

И футболните запалянковци не са като другите. На Световното първенство по футбол 2018-та японските запалянковци очароваха всички, оставяйки идеално чисти трибуни след себе си.

Japan 16

Асансьорите имат специална светеща индикация с форма на чадър, която известява че навън вали.

Japan 15

Дори шахтите в Япония са красиви.

Japan 17

Опаковките с дъвки са придружени с хартиени листчета, в които да опаковате дъвката си след употреба.

Japan 19

Персоналът на летищата подрежда куфарите на пътниците по цветове.

Japan 20

Банкоматите разполагат с държачи за напитки. Отново просто, но изключително приятно улеснение в ежедневието на Японците.

Japan 21

Не знам дали е възможно някога да достигнем иновативността и дисциплината на Япония, но със сигурност можем да си откраднем това-онова и да се научим, че ние създаваме света точно такъв, какъвто го виждаме и желаем.

[wpseo_map id=“3554″ width=“400″ height=“300″ zoom=“-1″ map_style=“roadmap“ scrollable=“1″ draggable=“1″ show_route=“0″ show_state=“0″ show_phone=“1″ show_phone_2=“1″ show_fax=“1″]

4.6/5 - (5 votes)
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.