Реклама

Напоследък се замислям за бъдещето и в частност за бъдещето на българския народ. Давам си сметка, че то зависи не от кого да е, а от нашите млади. Тези, които след време ще поемат щафетата и ще определят съдбата. Мога само да се надявам да им завещаем достойно наследство.

Често ви запознавам с младежи, които още от ранна възраст променят света. Някои чрез изкуство, други с научни постижения, а трети ни прославят в областта на спорта. Но истината е, че живеем във време, в което промяната може да дойде по много начини, а един от най-достъпните е интернет. Днес ще ви представя младеж, който знае как да използва силата на интернет, за да промени заобикалящия го свят. А го прави иронизирайки го, боравейки с едно от най-големите оръжия – смеха!

Йордан Босев е юноша като всеки останал. До година му предстои дипломиране, после кандидатстване в университет. Нищо нетипично, като изключим хобито му, което все повече се превръща и в професия. Признава, че ако продължи да го прави свободно, по свой начин и без чуждо влияние, би го съчетал със задълженията си. Йордан е един от най-популярните родни влогъри в YouTube, който създава клипове, осмиващи модерното общество и проблемите му. Известен е с псевдонима Bossaide и има близо 160 000 последователи в канала си. Негов е култовия лаф за Издислав, който взема на подбив Фики Стораро. Под прицела му е попадала и Сузанита, разбиването на барбекютата в парк Лаута миналата година, както и много примери от шоу бизнеса и обществените проблеми, превзели страната ни.

Bossaide

Реклама

„Вярвам, че смехът е най-добрият начин, по който да покажеш дадена проблематика. За жалост нашият народ е мързелив. Той предпочита да щрака с пръсти и да се весели, вместо да се потруди за мечтите си. Вярвам, че с амбиция и много работа можем да изградим наново основите на народа си, но трябва да се откъснем от завладялата ни простотия.“

Оказва се, че освен от връстниците си, Йордан е възприеман много добре и от възрастните. Родителите му го подкрепят във всяко отношение, а вече няколко големи компании са се възползвали професионално от уменията му да завладява и са рекламирали в канала му. Това е една добра основа за бъдещ просперитет, а и всички спечелени средства той влага не в какво да е, а в обновяване на техниката си, която е от огромно значение за клиповете. Снима в импровизирано студио, което е създал в дома си, а от скоро разполага и със зелен екран, досущ като в кино индустрията. Но всичко това не идва наготово, а с креативност, сполучливи теми и последователност. В канала на Bossaide излиза поне по един клип всяка седмица, понякога и по повече.

Bossaide

Разбира се, ще излъжем ако кажем, че всичко за Йордан е розово. Макар многото последователи, той ми сподели, че често хората не го разграничават от ролята, в която влиза, когато снима.

„Хората не си изграждат мнение за мен, заради самия мен, а заради това, което виждат. Знам, че това, което правя е отговорно, защото тийнейджърите се влияят от всичко, което гледат по телевизията или социалните мрежи, но аз не съм това, което играя. Понякога хората са негативни към мен, без дори да ме познават.“

Точно затова, освен пародийните видеа, Йордан върви и по друга сюжетна линия, в която всичко е много по-лично и интимно. Това са клипове, в които отделя време, за да отговори на въпросите, които е получил през изминалата седмица от зрителите си. Там разкрива по-голяма част от същността, мислите и вярванията си, но без да натрапва мнението си агресивно.

Bossaide

Като млад човек, който се развива успешно в сферата си, Йордан вярва в бъдещето на България, вярва и в бъдещето на Пловдив. Горд е, че до година ще сме Европейска столица на културата и макар да смята, че сме изпуснали важни срокове за важни проекти, ако успеем да подходим с правилна нагласа и добра организация, не само той, но и цялата държава ще се гордее с постигнатото.

Не е ясно бъдещето на България. Със сигурност участта ни е енигма, която не можем да разгадаем. Но едно знам – ако вярваме в мечтите си, ако вярваме в децата си и в техните мечти, то тогава ни очаква една светла съдбина. И не забравяйте да се смеете, защото смехът е здраве. Смейте се от сърце… без да щракате с пръсти…

[wpseo_map id=“3554″ width=“400″ height=“300″ zoom=“-1″ map_style=“roadmap“ scrollable=“1″ draggable=“1″ show_route=“1″ show_state=“1″ show_country=“1″ show_url=“1″ show_email=“1″ show_category_filter=“1″ default_show_infowindow=“1″]

4.5/5 - (32 votes)
Реклама

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.