Купи и Дари
Реклама

Наближават коледните празници, а както знаем това е времето да дариш. Не само подарък, но любов, надежда, топлина, усмивки. Да зарадваш не само близките си, но и случайни хора с дребен жест, мила дума, дори един поздрав по улицата е достатъчен, понякога.

Но освен това, Коледа е време, в което да помогнем и на по-нуждаещите се. Това цели за поредна година кампанията „Купи и Дари“, която се осъществява с подкрепата на Rotaract Club Plovdiv, Rotaract Club Plovdiv – Puldin, Rotaract Plovdiv Philippopol и верига Kaufland. Инициативата е повече от лесна за изпълнение, не отнема много време, нито много средства. Всеки, който пожелае може да закупи хранителен продукт от първа необходимост и да го оставите на специално пригодените за случая места в магазините на Kaufland. На входа също ще стоят членове на клубовете, в уредените часове, които ще раздават листовки и ще споделят насоки и информация за кампанията. В Пловдив магазините са както следва:

Kaufland Пловдив-Христо Смирненски

Kaufland Пловдив-Тракия, Освобождение

Реклама

Kaufland Пловдив – Кючук Париж – бул. „Македония“ № 97

Всички продукти ще бъдат събрани на едно, пакетирани и дарени на 55 възрастни семейства в нужда от село Куртово Конаре и село Триводици. Препоръчително е те да бъдат с дълъг срок на годност, затова от организацията дават насоки за подходящ избор: ориз, бобени реколти, макарони, юфка, консервирани храни, захар, олио, лютеница, пастет, натурални сокове, захарни продукти като шоколад, вафли, кроасани и други подобни.

Купи и Дари

„През миналите години кампанията „Купи и Дари“ беше насочена главно за домове за деца. Но истината е, че по Коледа в тях се организират достатъчно подобни инициативи, свързани най-вече с подаръци. Затова тази година решихме да насочим фокуса си към възрастни семейства, които нямат възможност да прекарат пълноценно празниците. Също за първа година успяхме да съберем трите пловдивски Rotaract клубове за тази конкретна кампания, защото принципно сме толкова заети, че трудно успяваме да направим нещо общо. Избрахме селата Куртово Конаре и Триводици, защото са близко до Пловдив.

Това, което е повече от хубаво е, че хората ще могат да проследят резултата от дарението си. Ще качим снимки и информация в социалните ни канали. Забелязвам, че през последните години хората предпочитат да даряват нещо материално, вместо пари. Като че ли така доверието е по-голямо между нас и тях. Изключително радостна съм, че има много добри хора. Някои даряват големи количества храна, други също са в затруднено положение, но отделят дори и малкото, което имат. В крайна сметка, няма значение колко даваш, важното е, че искаш да помогнеш.“, споделя за медията ни Мария Сотирова – президент на Rotaract club Plovdiv.

Самата кампания ще се проведе в два дена през декември: на 7-ми от 17:30 до 21:00 часа и на 8-ми от 10:00 до 18:00 часа. Може да дарите колкото  искате, без ограничения и без съдене. Защото запомнете, че така дарявате не само храна, но и надежда.

5/5 - (1 vote)
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.