Невинно същество се нуждае от помощ

Апелираме към всеки, който има информация за кучето и точното му местоположение да се свърже с Dog Help или да се обърне към екипа на Plovdiv Town

0
2693

Животът е дар, който получаваме безвъзмездно. Той е едно от малкото неща, за които няма нужда да си плащаме или отплащаме. Този факт трябва да е валиден за всички живи същества без значение дали са хора, или животни.

Едно от най-неприятните неща, дело на човешкото „развитие” и цивилизация е желанието да притежаваме. Нуждата да имаме колкото се може повече материални неща ни залива като приливна вълна. Давейки се в нея забравяме, че вещите трябва да ни служат, а не да ни контролират.

Същевременно започнахме да приемаме живите същества като вещи. Купуваме си кучета, защото породата им е модерна, но не сме готови да се грижим за тях и да ги обичаме. Хвалим се с екзотичната си котка, докато не ни умръзне и не се превърне в поредното бездомно животинче. Нехайното отношение към животните се превърна честа и порочна практика. Наравно с нея ставаме свидетели на безумни постъпки, водещи до фатален край за невинните същества.

Поредният случай на такова безумие бе документиран от неправителствената организация Dog Help. Организацията оповести снимка на куче боядисано в ярко рижав цвят от своя стопанин. Злощастните събития са забелязани и заснети от момиче, преминаващо с автомобила си през град Тутракан.

Реклама

От Dog Help разясниха, че кучето е било водено към ромската махала на село Нова Черква от момче на видима възраст около 15 години.

„В момента търсим хора, доброволци от района, за да може в най-кратък срок животното да бъде транспортирано до София. То трябва да бъде заведено на ветеринар и да се провери състоянието му. Използваната боя може да доведе до различни екземи и кожни заболявания на кучето.”- заявяват от Dog Help

Апелираме към всеки, който има информация за кучето и местоположението му да се свърже с Dog Help или да се обърне към екипа на Plovdiv Town. Представителите на Dog Help поемат отговорност да намерят дом за невинното същество, станало жертва на човешкото безумие.

4.8/5 - (5 votes)
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.