Николай Волев, режисьорът на „Извън пътя“, гостува в Пловдив!

Гледайте ИЗВЪН ПЪТЯ в Пловдив! Не пропускайте възможността за среща с режисьора Николай Волев на 12 април от 18:30 ч. в LUCKY Дом на киното!

0
38
Реклама

Създателят на култови ленти като „Двойникът“, „Да обичаш на инат“ и „Маргарит и Маргарита“ ще гостува в Града под тепетата на 12 април, четвъртък. Ще имате възможност да се срещнете лично с него, да закупите мемоарната му книга „Девствената проститутка“ и да вземете автограф.

Николай Волев е роден в София през 1946 година. Учил е в архитектурния факултет на ВИАС, а през 1968 г. бяга от България без разрешение от съответните власти. След престой в бежански лагер в Турция заминава за Англия, където завършва висше образование по кинорежисура в The London Film School (1969–1972). Упражнявал е десетки занаяти – от тухлар и тютюноработник до екскурзовод и преводач, но ролите, които му прилягат най-много, са от двете страни на камерата – режисьор, актьор, сценарист и продуцент.Творческата биография на Николай Волев обхваща документални и игрални филми, привлекли милиони зрители у нас и в чужбина.

„Извън пътя” разказва историята на успешен в миналото драматург, изгубил творческото си вдъхновение и тръпката от брака. Стефан често броди с джипа си сред красотата на българските планини и по време на един от преходите среща прелестна муза на прага на женствеността. Близостта между 55-годишния творец и 19-годишната Салия, която търси душата си без посока, прераства в силна привързаност. Платоничната им връзка се движи по ръба на бръснача и причинява дълбоко страдание на дългогодишната предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия.

трейлър: https://youtu.be/7TTTXvDOfos

Реклама
Как ще оцените статията
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.