Партиите в Пловдив с безплатни общински имоти

0
107
Дъжд и лека градушка се изливат силно над Пловдив
Снимка: PlovdivTown
Реклама

Партиите в Пловдив с безплатни общински имоти, благодарение на предложение от страна на общинската администрация.

Партиите и коалициите, които имат свои депутати в Народното събрание или са събрали на последните избори необходим брой гласове, няма да плащат наем за общински клубове.  

Това става ясно от промените в Наредбата за определяне на началния размер на наеми на имоти – общинска собственост, публикувана в сайта на Община Пловдив за обществено обсъждане. Освобождаване от плащането на наеми е прието със Закона за политическите партии, с който държавата намали и партийните субсидии. 

Клубовете на партиите и досега се отдаваха на най-ниските, символични цени – 50 стотинки на квадрат. По същата тарифа се таксуват  от години неправителствени организации и фондации.  След един месец  обсъждане наредбата  ще бъде внесена в Общинския съвет за гласуване. 

Реклама

Според данните на Община Пловдив за 24 офиса на партиите в бюджета влизат 1 582 лева на месец. ГЕРБ ползва четири клуба по договор с  общината. За къщата  на ул. „Прага“ 2  / срещу хотел „Тримонциум“/  с площ 244 кв. метра партията с най-голямото представителство в управлението плаща 122 лева.  Последният договор е сключен на 26 май  тази година   за помещение на ул. „Трети март“ 30 в Кючук Париж. Площта му е 91  кв. метра, а наемът е 45 лева. 

БСП ползва шест клуба, според регистъра  на общината.  Договорът  за офис  от 128 квадрата на  бул. „Цар Борис III  Обединител“ 62 А е  сключен  за 64 лева. „Атака“  държи  помещение  от 45 квадрата на пъпа на града – на ул. „Княз Александър I „ и за 45 квадрата  внася в общината  22 лева.  ВМРО има три общински клуба, НФСБ – един.  „Воля“ е с  най-малката сметка – 7  лева на месец за 14 квадрата на ул. „Райко Даскалов“ 53 /малката Главна/.

Общо 65 общински имота са отдадени под наем на неправителствени организации.  Те внасят в бюджета 4075 на месец при 50 стотинки наем.

Как ще оцените статията
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.