akademik bulteks 99
Реклама

Момчетата от баскетболния отбор на „Академик Бултекс 99”, до 14 години, постигнаха сериозен успех като спечелиха Шампионската титла на България, Купата на България и Балканската купа. В заседателната зала на Община Пловдив заедно със своя треньор Йордан Иванов баскетболистите показаха спечелените купи. В знак на признателност, за подкрепата, президентът на клуба Васил Врачев удостои кмета на Пловдив Иван Тотев с медал на „Академик Бултекс 99“ от републиканското първенство.

„Момчета, благодаря за това, което правите! Тази зала е посрещала много големи шампиони и фактът, че сте тук е доказателство за огромния труд, който сте положили. Голям респект и към ръководството на „Академик Бултекс 99“ и към родителите. Поздравявам Ви за усилията, които полагате за развитието на баскетбола в Пловдив“- С тези думи кметът на Пловдив Иван Тотев се обърна към младите спортисти. Той допълни, че спортът е сред важните приоритети в политиката на управление на Община Пловдив.

Кметът изрази надежда, че младите спортисти на пловдивския баскетбол ще продължат да прославят града.

„През последните няколко години волейболът и баскетболът показват завидни резултати и ние се гордеем с Вашите успехи“, заключи кметът Иван Тотев.

Реклама

Последната титла отборът извоюва миналия петък в София, където спечели републиканския шампионат. Купата на България в тази възраст се провежда от миналата година, а Балканската – от тази година.

akademik bulteks 99

На турнирите в България – Купа България и държавен шампионат отборът не допусна нито една загуба през целия сезон и записа само победи. Това е същият отбор, който преди две години стана държавен шампион до дванадесет години, отново под ръководството на старши треньора Йордан Иванов.

Община Пловдив подкрепя баскетболните клубове, като всяка година от бюджета на Пловдив се отделят над 100 000 лева. За усилените тренировки им е осигурена и залата на спортното училище „Васил Левски“.

За да изкажат своето уважение, ресорният заместник-кмет по спорта и районните кметове на Пловдив също отправиха своите поздрави и пожелания за бъдещи успехи.За спомен освен тениски с логото на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 младежите получиха и вестник „Пловдив градът“ с автограф на кмета Иван Тотев върху снимка, на която той играе баскетбол.

 

Как ще оцените статията
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.