Plovdiv Town
Реклама

Община Пловдив кани всички жители и гости на Пловдив на 22 септември 2018 г. на честванията по повод 110-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

На 22 Септември 1908 година, използвайки създалата се благоприятна международна обстановка и ефекта от младотурската революция, Княз Фердинанд обявява България за независима държава от „Великата порта“ и се провъзгласява за Цар на всички българи. С този акт, Съединената през 1885 година Българска държава, става пълноправен член на европейското семейство. Ден след като обявява Независимостта, цар Фердинанд идва да отбележи събитието и в Пловдив.

ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА:

10.00 часа – Молебен в храм „Св. Неделя”, организиран от Сдружение „Център Петко Каравелов““

Реклама

10.30 часа – Поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Александър Малинов (до храм „Св. Неделя”) – Сдружение „Център Петко Каравелов“

11.30 часа – Тържествен ритуал пред колоната на Независима България („Гроздовия пазар“)

14.00 часа – По стъпките на цар Фердинант. Възстановка на събитията от 25.09.1908 г., когато Цар Фердинанд е посрещнат на площад Централен в Пловдив и пред събралото се множество е  прочетен манифеста, с който е обявена Независимостта на България. (площад пред църквата „Св.Св. Константин и Елена“)

Тържествено отбелязване на 110-та годишнина от обявяването на Независимостта на България е с участието на Духов оркестър – Пловдив, почетна рота от комитет „Родолюбие”, венценосци. Слово на д-р Видин Сукарев – историк в РИМ Пловдив, водещ Златко Павлов.

Поканени са: Областният  управител и представители на Областна администрация, председателят на Общински съвет – Пловдив, и представители от Общинския съвет, Кметът и зам.-кметовете на Община Пловдив, Общественият посредник на Община Пловдив, и представители на Общината, кметовете на райони, командването на Пловдивския гарнизон,  представители на армията, църквата, политически и обществени организации, граждани и медии.

[wpseo_map id=“3554″ width=“400″ height=“300″ zoom=“-1″ map_style=“roadmap“ scrollable=“1″ draggable=“1″ show_route=“1″ show_state=“1″ show_country=“1″ show_url=“1″ show_email=“1″ show_category_filter=“1″ default_show_infowindow=“1″ show_phone=“1″ show_phone_2=“1″ show_fax=“1″]

5/5 - (1 vote)
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.