Посрещаме Halloween с меко марково уиски и качествена литература

Страшните истории на Стивън Кинг, Едгар Алън По и Борис Виан ще оживеят в бездната на „СандъкЪ“

0
146
Halloween
Реклама

Преди броени дни ви разказахме за едно от добрите очаквани партита на 31 октомври, по случай празника на всичко тъмно и мрачно – Halloween, но няма как да пропуснем да ви разкажем и за още едно, също ситуирано в квартала на творческите индустрии „Капана“, но този път на ул. „Абаджийска“.

В изискания откъм интериор и подвластен на веруюто за приятелско и позитивно отношение към всеки клиент, бар „СандъкЪ“, ще се проведе не просто парти, но и литературно четене, поднесено елегантно, с доза ужас.

Под бледата светлина, с усещане за мекота от марково уиски по небцето и много превъплъщения в приказни герои, екипът на Plovdiv Town и Гаро Узунян ще представят първото по рода си Хорър литературно четене. Три разказа, на трима доайени в жанра трилър, ще бъдат представени на втория етаж на заведението. Един на Стивън Кинг, един на Едгар Алън По и един на Борис Виан. И трите селектирани специално за случая, всеки с различна тематика от предходния.

Те ще бъдат прочетени от младия актьор Найден Банчевски, който само преди няколко месеца завърши Актьорско майсторство за драматичен театър в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, в класа на доц. Иван Налбантов и ас. Стефан Попов.

Реклама

„Избрах да направя литературно четене, в истинския смисъл на думата, защото такива не се правят на територията на Пловдив. Или поне не често. Ние сме свикнали да каним автори на литературните представяния, с които публиката да се запознае. Иска ми се да избягаме от това правило. Да се съберем в кръг, да се потопим в една екстраординарна атмосфера и да послушаме завършени произведения, без прекъсвания. И трите разказа падат под шапката на хоръра, но са напълно индивидуални. При Стивън Кинг наблягаме на класическия ужас. При Алън По ще се посмеем на черния хумор на перото му, а Борис Виан ще ни покаже любовната и еротична страна на жанра. Найден Банчевски е много талантлив младеж и съм сигурна, че успешно ще се справи с не лесната задача да ни прехвърли във Вселените на тези трима гении.“, споделя Паулина Гегова – организатор на събитието и главен редактор на Plovdiv Town.

От друга страна, Гаро Узунян не веднъж е подкрепял пловдивските творци, давал е поле за изява на много млади артисти, а партитата по случай Halloween не са му нещо непознато. Точно затова неговият втори дом е идеална дестинация за забавление, с почит към изкуството и най-вече към авторите, които са положили основите на криминалната, фентъзи и хорър литература.

Как ще оцените статията
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.