Пловдив срещу орязването на парите за Хуманитарната

0
646
Пловдив срещу орязването на парите за Хуманитарната
Снимка: marica.bg
Реклама

Пловдив застава срещу орязването на парите за Хуманитарната гимназия. От Община Пловдив предлагат да запълнят дупката в бюджета, чрез пренасочване на вече гласуваните средства за нова сграда на училището.

Припомняме, че след гражданска подписка през 2019 година се запази хуманитарния профил на гимназията. В текущия бюджет бяха гласувани средства за изграждане на нова сграда на училището. По този начин единствено може да се запази съществуването, както на гимназията, така и началното училище.

До днес на обяд мечтата изглеждаше реалност, но по предложение на Община Пловдив пари за училището няма да има. Поради създалата се криза управленците на града предлагат да актуализират бюджета.

Това решение в последния момент, разбуни духовете на граждани, родители и бивши възпитаници. Парите за мечтаната нова сграда ще се пренасочат към инфраструктурните проекти. Предвижда се парите да се използват за довършване на бул. Северен в Пловдив, а всички сме наясно, че асфалта „разтапя“ всички средства.

Реклама

За момента има още малко останала надежда. Тази надежда се крепи на силата на пловдивчани. Не сме виждали гражданите на Пловдив, никога толкова обединение, колкото в гражданската подписка през 2019 за Хуманитарната гимназия. Това е защото гимназията не е просто училище, а светило в националното ни образование.

Сега Хуманитарната гимназия има нужда от своите бивши и текущи възпитаници. От родители, учители и пловдивчани, които милеят за бъдещето на гимназията. Да подкрепят гражданската подписка и да помогнат за сбъдването на една дълго очаквана мечата.

Нека образованието на нашите деца не става заложник на асфалта и желанието на администрацията да строи. Нека да застанем зад позицията на тези, които ни учиха да бъдем на първо място хора. Да дадем сила на гражданите, които се борят за бъдещето на Пловдив.

Нека бъде обединени в кауза, която си заслужава!

Пловдив подпиши се!

https://bit.ly/GrajdanskaPodpiska – линк към подписката

Пловдив срещу орязването на парите за Хуманитарната
Снимка: wikipedia.org
5/5 - (1 vote)
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.