Здравко, заем без реформи в Община Пловдив не може

0
1861
Здравко, заем без реформи в Община Пловив не може
Снимка: Община Пловдив
Реклама

На „Разпети петък“ получихме покана от Кмета на Пловдив – Здравко Димитров за организирано в сряда на 12.05.21 г. от 17:30 ч. Обществено обсъждане. На обсъждането се предвижда Община Пловдив да поеме дълг от 113 501 750 лв. за изпълнението на инфраструктурни обекти.

Вярвам, че не е възможно Община Пловдив постоянно да тегли заеми, без да съкращава разходи. Всеки изтеглен кредит трябва да се връща, без значение, колко са добри условията по него. Пловдив трябва да се развива, но не на всяка цена и не за сметката само на данъкоплатците. Здравко Димитров знае, че всеки изтеглен лев на гърба на пловдивчани, трябва да бъде защитен в пред тях.

С решението да се организира конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“ е първият сигнал за желание от Община Пловдив да чуе своите граждани. Сега отново е време за диалог с хората. Дошъл е момента Здравко Димитров да свали картите на масата и да бъде честен. Нека да отговори, защо Община Пловдив няма финансова възможност със собствени средства да реализира желаните проекти Как и от къде ще се връщат парите за връщането на тегления заем.

По мое лично мнение, сега е настъпило времето за административни реформи и структурни промени в Община Пловдив. С взимането на заем, Здравко Димитров трябва да изпълни своето обещание за 10% съкращаване на щата на Община Пловдив. Да обедини двете Общински предприятия, в които ще влязат над 6 900 000 лв. от тегления заем. Да намали административните разходи чрез съкращаване на излишни харчове по проекти с нисък коефициент на възвръщаемост.

Реклама

Здравко, обеща ни одит

Време е за одит на Община Пловдив, за да може Кметът на Пловдив да има доверието на своите граждани. Ако това не се случи, можем единствено да говорим за поредния дълг, който ГЕРБ и патерици ще гласуват на гърба на пловдивчани. А това Обществено обсъждане ще бъде само административна проформа, на която само ще слушаме поредните обещания, обещания, обещания.

Очакваме всички желаещи на 12.05.21 г. от 17:00 ч., да се съберем пред входа на Общински съвет – Пловдив, за да можем заедно да зададем своите въпроси и изкажем становищата си, дали подкрепяме или не заем от 113 501 750 лв. От тук нататък топката е в ръцете на Здравко Димитров и неговия екип да ни убеди.

Повече информация в събитието – Обществено обсъждане за нов дълг на Община Пловдив.

Здравко, заем без реформи в Община Пловив не може
Снимка: facebook
Как ще оцените статията
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.