le push
Реклама

Зад името Le Push стоят три момчета – Иван Лазаров, Момчил Атанасов и Ясен Димитров, обединени от силно приятелство, желанието да правят музика и да се забавляват с нея.

Момчил Атанасов е родом от град Генерал Тошево, малко градче близо до Добрич. В групата свири на китара. Завършва средното си образование в Добрич в музикална паралелка, а в Пловдив идва, за да учи в Музикалната академия. Завършва специалност Поп и Джаз китара. По музиката се увлича в трети клас, след като присъства на открит урок на Велико Димитров, който свири на кавал, гайда и тамбура. Малкият Момчил остава изумен от „Музикалната нинджа” и започва да свири на гайда. Метъл увлечението му се засилва през годините и гайдата е изместена от китара.

lepush

Фронтменът на бандата Иван Лазаров е родом от Добрич. С Момчил са съученици до 12 клас, след което опитва късмета си в София, но не му харесва и по препоръка на приятеля си се мести в Пловдив. На въпроса „Какво не ти хареса в София“ шеговито отговаря: „Градският транспорт“. С музика запова да се занимава още от детската градина, когато му казват, че може да пее. До седми клас свири на гъдулка, след което пеенето остава основно занимание. Освен като фронтмен на бандата, Иван се изявява и свирейки на китара.

Реклама

lepush

Ясен Димитров също е от Добрич. Учи Поп и джаз китара в Музикалната академия, но в Le Push свири на перкусии. Учи се за кратко време, защото смята, че някой трябва да направи този компромис, за да просъществува общият им проект. Милен Томов е човекът, който запалва Ясен по рок музиката. Описва го като най-готиният учител, който идвал на работа с кожено яке и мотор.

lepush

Преди Le Push, момчета свирят заедно с други музиканти в по-електрически проект. Като трио се събрат през февруари 2017-та за първото им участие във бар „Fabric”.

„Участията  започнаха тогава, когато успяхме да се сработим. До преди това си беше малко „спъната история”. Всеки имаше свое мнение, но с цената на много компромиси нещата се получиха и бандата е факт. Годината беше доста продуктивна за нас, вече имаме доста участия и готвим собствени проекти. Музиката ни е многостранна, смесваме различни жанрове. Правим я в зависимост от възможностите на акустичните инструменти и разбира се, на нашите лични.”

le push

За година и половина момчетата създава осем авторски парчета. Стават все по-търсени и разпознаваеми, а успехите не закъсняват.

„Две от авторските ни парчета са записани в Българско Национално Радио, а друго за RocкSchool.bg. На финала сме, остана само мастеринга и ще бъдат напълно готови. Предстои ни и запис на видеоклип. Освен това сме щастливи, че ни избраха да участваме в „Голямото рок междучасие”, което се излъчва по Българската Националната телевизия. Проектът е на Димитър Кърнев от Д2, а ние сме сред десете избрани да се включат. Победителите от миналогодишното издание са колеги от Добрич – „Bloodrush”. След участието си там се развиват доста добре, в момента подгряват „Джинджър” в Лондон. Обнадеждени сме, че можем да успеем в България с рок музика и тя има място на родния пазар.”

В бъдещите си творчески планове Le Push включват албум, а дай боже и турне. Пожелават си хората все повече умишлено да избират какво да слушат, а да не се доверяват сляпо на поднесената им наготово музика, която доста пъти е напревена без никакъв вкус.

Ако искате да ги чуете на живо, заповядайте на 12 юли, четвъртък, в Бар „Fabric” от 21:00 часа. Те са забавни, те са лежерни, лишени от парадиране. Успяват да накарат публиката да се отпусне и да се наслади на всеки ритъм.

Снимки: Ивайло Костадинов

[wpseo_map id=“3554″ width=“400″ height=“300″ zoom=“-1″ map_style=“roadmap“ scrollable=“1″ draggable=“1″ show_route=“0″ show_state=“0″]

4.7/5 - (6 votes)
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.