Японският милиардер Юсаку Маезава ще бъде първият частен турист на Луната

0
45
spacex
Фотограф: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Реклама

Японският милиардер Юсаку Маезава е първият турист, който ще полети в Космоса и ще се разходи край Луната, така обяви главният изпълнителен директор на SpaceX Илън Мъск. Маезава ще се опита да бъде първият турист отишъл и върнал се от Луната за почти половин век.

Юсаку Маезава
Фотограф: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Юсаку ще бъде на борда на Big Falcon Rocket (BFR), която SpaceX разработва. Тя е флагманът във визията на Мъск за създаването на постоянно присъствие на хора на червената планета Марс. Тестовете ще започнат през 2019 година. Пътуване се очаква да бъде осъществено през 2023 г.

„Откакто бях дете, винаги съм обичал Луната. Тя винаги е там и продължава да вдъхновява човечеството“, казва самият Маезава, един от най-богатите хора в Япония, направил състоянието си от интернет търговците на дрехи от Start Today и Zozotown.

Реклама

През февруари 2017 SpaceX съобщи, че двама пътници ще могат да летят покрай Луната. Сега стана ясно, че групата се е разраснала и ще бъдат повече хора.

Илън Мъск отказа да съобщи сумата за космическото пътевествие, която милиардерът е платил за обиколката, но подчерта, че става въпрос за една значителна сума.

Само две дузини хора са били до Луната, а последната мисия е Аполо през 1972 г., това бе и последната, при която човек стъпи на Луната.

Маезава ще пътува с екип, които сам си е избрал. Той заяви, че ще покани от 6 до 8 човека на пътешествието, но все още не е решил кои да са те.

5/5 - (4 votes)
Реклама

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.